Hoppa till sidans innehåll

Uppdatering angående branden

22 JUL 2021 23:24
Här kommer lite uppdaterad info angående branden i omklädningsrummen från Visborgs OKs ordförande.
  • Skapad: 22 JUL 2021 23:24

Hej Medlemmar 

Jag väcktes kl 04:00 den 22 Juli av larmcentralen som ringde och informerade mig om att det var en fullt utvecklad brand i VOK-stugan. Räddningstjänsten ville gärna komma i kontakt med mig vilket fick mig att kasta på mig kläderna och åka ut på plats.

När jag kommer dit så får jag till min lättnad se att det är omklädningsrummen och inte VOK-stugan som brinner. Jag samtalade med räddningsledaren och skaffade mig en överblick över situationen. Det visade sig att brandkåren fått ett larm om markbrand som sen visade sig även vara en fastighetsbrand. Det är bara ren tur att inte markbranden och branden i omklädningsrummen  utvecklades till fullskaliga skogsbränder. Därvidlag så vakade idrottsguden över oss. 

Jag larmade Bosse Magnusson från anläggningskommittén kl 5 på morgonen och han kom ju naturligvis omedelbart till stugan. De som sedan larmades var styrelsen och där var det två som kunde komma. Vi har tillsammans hanterat denna incident på vad vi tror är ett riktigt sätt med allt vad det innebär. 

Vad kommer hända i fortsättningen?

Vi har varit i kontakt med försäkringsbolaget och är överens om att det är viktigt att sanera brandplatsen eftersom den ligger inom ett vattenskyddsområde samt att vi behöver få in el och vatten i VOK-stugan. Allt detta upphörde ju att fungera eftersom det styrdes från vår lilla central i omklädningshuset.

När vi har fått grepp på den biten behöver vi fundera på att få till provisoriska toaletter och duschar så att både vi inom klubben och våra besökare kan återgå till att nyttja vår fina anläggning. Steg två blir sedan att diskutera med försäkringsbolaget hur vi går vidare. 

Detta är inte ett dugg roligt och fruktansvärt tragiskt att bli utsatt för som ideell förening. Nu vill det till att vi som klubb går samman och hjälper till där det behövs för att klubben ska kunna återgå till det normala. 

Hans Mellquist

Ordförande

 

 

Skribent: Stig Dahl
E-post: Adressen Gömd

like_us_on_facebook

Orientera på Gotland

 

EventorBanner178x42_3
 

Logo Naturpasset

 
 

 

Postadress:
Visborgs OK
Box 1245
62123 Visby

Besöksadress:
Follingbo Stora Vede 385
62191 Visby

Kontakt:
Tel: 0702428433
E-post: This is a mailto link

Se all info