Hoppa till sidans innehåll

Nils ”Nisse” Hallgren

07 JAN 2022 18:10
Vår ”klubbkompis” Nils Hallgren har lämnat oss. Han föddes 13 april 1938 och somnade in 6 januari 2022.
  • Uppdaterad: 07 JAN 2022 18:10

Det är med sorg i hjärtat som jag skriver dessa rader. Nils var en stöttepelare i vår förening under många år med olika ansvarspositioner, som styrelsemedlem och som funktionär med mera.

När jag första gången kom i kontakt med Nisse på lite närmare håll var när jag blev invald i VOK-cupen. Nisse var då den regerande orienteringskungen i VOK-cupen med 5 cupsegrar i rad. Jag höll då samtidigt på med vad vi kallade ”orienteringsskolan” och där hade vi sytt upp märken i färger efter orienteringens svårighetsgrader. På VOK-cupens avslutning det året så förärades Nils ett märke från OL-skolan som innebar att han var godkänd i den gröna gruppen. Nisse blev glad för märket men om det var ironiskt eller inte kunde jag inte tyda.

Nisse kände mycket för VOK och var alltid engagerad på ett eller annat sätt. Han var t.ex. klubbens expert på att arrangera en tävlingsarena med allt vad det innebär. Han var också en person som så gott som aldrig sa nej till att hjälpa till när han behövdes. På senare tid var Nisse den som stod för planering och kontinuitet för ”daglediga”, klubbarnas gemensamma måndagsorienteringar för de som inte arbetar så mycket, framförallt pensionärer.

Klubben har förlorat en kär klubbkamrat som lämnar ett stort tomrum efter sig.

Vila i frid Nisse och ditt minne må leva länge i Visborgs OK.

Hans Mellquist

Ordförande

Skribent: Hans Mellquist
E-post: Adressen Gömd

like_us_on_facebook

Orientera på Gotland

 

EventorBanner178x42_3
 

Logo Naturpasset

 
 

 

Postadress:
Visborgs OK
Box 1245
62123 Visby

Besöksadress:
Follingbo Stora Vede 385
62191 Visby

Kontakt:
Tel: 0702428433
E-post: This is a mailto link

Se all info