Hoppa till sidans innehåll

Hej Medlemmar i VOK!

21 APR 2022 15:54
Bygglovet för vår nya servicebyggnad har godkänts och väntar på att få laga kraft. Ännu har ingen överklagat beslutet, tack och lov så vi har gott hopp.
  • Uppdaterad: 21 APR 2022 15:54

Vi har haft ett antal möten med entreprenörer som har lovat att ställa upp och hjälpa VOK med bygget, Det är Atlinga Bygg AB, Gardells plåtslageri, FS rör och vvs service AB, Väte el-service, Hultgrens Mark & Anläggning AB och Eklunds Golv. Vi har också hjälp av arkitekt Åke Jansson samt byggnadsingenjör Swen- Erik Öhman som kontrollansvarig.
VOK är väldigt glada att dessa snälla människor ställer upp för vår fina förening.

Vi hoppas att grunden ska kunna läggas i slutet på maj och att den ska få brinna under semestern. Kan kanske bli så att klubbens medlemmar behöver hjälpa till med att vattna grunden om det blir alldeles för varmt.

Sedan så hoppas vi att resandet av huset ska kunna ske direkt efter semestrarna, när nu det kan bli.

När sedan taket ska på så behöver VOK medlemmar hjälpa till att langa virke till dom som ligger på taket och spikar. Blir ett utmärkt tillfälle till lite träning. Återkommer om det.

I övrigt så arbetar styrelsen med att söka bidrag för att klubben ska kunna klara av att täcka åldersavdraget som försäkringsbolaget gjorde. Vi har ett antal ansökningar inne hos region Gotland, Jordbruksverket och Leader Gute. Vi får se vad dessa mynnar ut i.

Bifogar husets planritning Servicehus

Styrelsen arbetar också vidare på det viktiga projektet föreningsutveckling och en arbetsgrupp är under utformning för att få så breda kunskaper som möjligt.

Parallellt med detta undersöker styrelsen möjligheten att kunna sätta upp laddstolpar på parkeringen, kunna upprätta ställplatser för husbilar vilket kräver tillstånd från länsstyrelsen dock samt att kunna sätta upp solceller på garaget och verkstaden.

Det ska dock poängteras att det bara är efterforskande av möjligheten än så länge. När vi vet vad vi får göra så ska vi ta upp en ny diskussion om vi kan gå vidare och i så fall hur.

VOK går en spännande framtid till mötes.

Ha en skön vår.

Hans Mellquist

Ordf

Skribent: Allan Wikström
E-post: Adressen Gömd

like_us_on_facebook

Orientera på Gotland

 

EventorBanner178x42_3
 

Logo Naturpasset

 
 

 

Postadress:
Visborgs OK
Box 1245
62123 Visby

Besöksadress:
Follingbo Stora Vede 385
62191 Visby

Kontakt:
Tel: 0702428433
E-post: This is a mailto link

Se all info