Hoppa till sidans innehåll

Vårträffen söndagen den 22 april 2018

23 APR 2018 08:40
Årets Vårträff blev en solig, blomrik och minnesvärd orientering på nyritad karta, Hejdebybladet.
  • Skapad: 23 APR 2018 08:40

Anna Samelius hade gjort banor för alla åldrar och i olika skalor. Vägval avgjorde på de långa banorna där Brent Godman vann H 21 och Ulrika Nikolausson vann D 21. I de yngre klasserna fick alla en fin penséplanta med vimpel när de kom i mål. Blommorna var skänkta av Mats Runander ICA Vibble. Övriga priser som lottades ut var sponsrade av Follingbo trädgård.

Visborgs OK ordnade Vårträffen för 68:e gången och åtminstone en deltagare sprang sin första Vårträff för 60 år sedan, Anders Nilsson Bro OK!

Efter den första Vårträffen 1950 skrev en tidning:

”Förutom de påfundiga banorna, som vållade de garvade skogsrävarna bekymmer, bör som nyhet till sist noteras att arrangörerna av Vårträffen hade ordnat en anslagstavla med samtliga namn och tider anslagna i nummerordning omedelbart sedan vederbörande löpare kommit i mål. Populärt och uppskattat! Något därmed att ta efter.”

Anders Dahlin som var tävlingsledare 1950 berättade:

”Sekretariatet bestod av våra fruar, som inte bara fick sköta den så kallade marktjänsten, utan mestadels aktivt bidrog till lyckade arrangemang. Min hustru Lena sydde själv de rödvita kontrollskärmarna, som jag försåg med kullager, för att de flata skärmarna skulle snurra och synas från alla håll. Resultatstegen hade jag tillverkat hemma av ribbor, skruvöglor och dito krokar. Allt kunde prydligt förvaras i en resväska.”

Förmodligen skulle Anders ha jublat om han hade varit med i år! Elektronisk avläsning och datorutskrifter till resultattavla och på nätet! Röd-vita skärmar är ännu det orienteraren letar efter men inte hemsydda! Även i år ett lyckat arrangemang tack vare ideella krafter, kvinnor och män!

Gunnel Fransson, tävlingsledare Vårträffen 2018

Prisbord Vårträffen 2018

Skribent: Jerker Drottenmyr
E-post: This is a mailto link

like_us_on_facebook

Orientera på Gotland

 

EventorBanner178x42_3
 

Logo Naturpasset

 
 

 

Postadress:
Visborgs OK
Box 1245
62123 Visby

Besöksadress:
Follingbo Stora Vede 385
62191 Visby

Kontakt:
Tel: 0702428433
E-post: This is a mailto link

Se all info