Hoppa till sidans innehåll

Skidåkaren och orienteraren Folke Lindgren har avlidit 80 år gammal

21 OKT 2019 17:20
Folke Lindgren var en hängiven skidåkare och orienterare. Han representerade VOK i Vasaloppet under oräkneliga år. Hur många mil han sen tränade i VOK-spåren, går inte att räkna.
  • Skapad: 21 OKT 2019 17:20

Ett annat stort intresse var orienteringssporten. Folke hade en tränings och- tävlingsiver utöver det vanliga. Tillsammans med hustru Anne-May åkte de till O-ringen varje år så länge han orkade. Från Skåne i söder till landskap i norr rullade deras husvagn. Hans intressen smittade av sig i familjen och han var särskilt stolt över sina barnbarn Emma och Albin som han stöttade och uppmuntrade.

Folke hade sviter efter en stroke, som gjorde att hans ena kroppshalva var påverkad. Beundransvärd var han som trots sitt handikapp med envishet fortsatte med sina idrottsintressen. Trots sjukdom under året ville han vara med under höstens traditionella tävling ”Helg utan älg”. Så stor var hans längtan. Det blev hans sista tävling. Han fick avsluta sitt innehållsrika liv i skogen som han älskade. Kanske var det hans önskan.

Vi, hans klubbkamrater, sörjer en VOK-profil och våra tankar går just nu till hans fru Anne-May och deras barn och barnbarn.

För Visborgs Orienteringsklubb
Gunnel Fransson

Skribent: Gunnel Fransson

like_us_on_facebook

Orientera på Gotland

 

EventorBanner178x42_3
 

Logo Naturpasset

 
 

 

Postadress:
Visborgs OK
Box 1245
62123 Visby

Besöksadress:
Follingbo Stora Vede 385
62191 Visby

Kontakt:
Tel: 0702428433
E-post: This is a mailto link

Se all info