Hoppa till sidans innehåll

Inställt 3-dagars 2021

19 MAJ 2021 09:37
I måndagskväll tog jag som tävlingsledare för 3-dagars 2021, tillsammans med tävlingsledningen för 2-dagars, Svaide/Roma OK, beslutet att skjuta på årets Gotlands paket. Detta med anledning av de restriktioner som råder i samband med pandemin.
  • Uppdaterad: 19 MAJ 2021 09:37

Arbetet med 3-dagars 2021, påbörjades redan innan sommaren i fjol och mycket arbete har lagts ned kring planering och kartläggning.
Beslutet att ställa in har varit jobbigt att ta, men känns ansvarsfullt att göra med hänsyn till den gotländska vården och samhäller i stort.
Det är mycket tråkigt både för alla som sett fram emot att få arrangera, samt delta i vårt fina Gotlandspaket.
Det är också ett ekonomiskt bortfall för klubben, vars konsekvenser vi säkert får ta del av längre fram.

Arbetet är dock inte förgäves. Vi kommer när vi genomför tävlingen 2023, att kunna fortsätta på området, och förhoppningsvis med ett stort antal av de som idag är involverade och kanske några nya medlemmar.

Jag vill tacka alla som hitills lagt ned ett fantastisk arbete och engagemang i detta, och hoppas att få återkomma till er längre fram när vi fortsätter med planeringen för 2023.

Passa nu på att njuta naturen och de andra alternativ med öppna banor som finns tillgängligt för alla er entusiaster. 

Vänliga hälsningar
Ingela Westfält-Uddin

Pressleasen som GOF sände igår till media hittar du här:

Pressinformation

Gotlandspaket i orientering inställt 2021

Orienteringstävlingarna 2-dagars, arrangör SvaideRoma SOK och 3-dagars med Visborgs OK som arrangör som ingår i ”Gotlandspaketet” beslutade under måndagen att ställa i årets arrangemang.

 

Tävlingarna skulle ha avgjorts på norra Gotland under tiden 10 till 15 juli.

Orsaken är givetvis den pågående pandemin, där regelverket som av allt att döma kommer att gälla från 1 juni tillåter endast 150 deltagare. Förändringar av antalet deltagare kan det i bästa fall komma besked om en månad. Det är en tidpunkt som ligger allt för nära för arrangörerna att klara det rätt omfattande förberedelser som krävs för arrangemang med normalt ca 1 500 startande per dag.

 

Förväntningar har varit stora att det skulle komma ett starkt deltagarfält med tanke på den avslutande finalen i Swedish League i samband med Helg utan Älg som planeras genomföras 23-24 oktober. Det hade med all sannolikt var många som hade tagit chansen bland yttersta eliten att bekanta sig med den gotländska terrängen som förberedelse till höstens finaltävlingar.

 

De gotländska orienterare och arrangörer får nu stället närmast blicka framåt mot Medeltidskampen den 7-8 augusti, Garda OK som avvaktar hur smittspridningen utvecklas innan beslut fattas om genomförande.

Höstens program hoppas vi kunna genomföras planenligt med finalen Helg utan Älg och de avgörande tävlingar för Swedish League med Gotlands Bro Ok som arrangör.

 

Vi jobbar även vidare med att hitta mindre erbjudande till de orienterare som redan bestämt att resa till Gotland i sommar. Vi återkommer med mera information när planeringen kommit längre.

Mer information om de inställda tävlingarna lämnas gärna av

 

Tävlingsledarna: Ullis Nikolausson Tel: 070 586 60 73. Bob Kolmodin Tel: 070 200 74 74, 2-dagars

Ingela Westfält-Uddin tel 070-6563680 3-dagars

eller Eric Johansson, tävlingsansvarig inom Gotlands Orienteringsförbund, 070-5591222

 

Skribent: Ingela Uddin
E-post: Adressen Gömd

like_us_on_facebook

Orientera på Gotland

 

EventorBanner178x42_3
 

Logo Naturpasset

 
 

 

Postadress:
Visborgs OK
Box 1245
62123 Visby

Besöksadress:
Follingbo Stora Vede 385
62191 Visby

Kontakt:
Tel: 0702428433
E-post: This is a mailto link

Se all info