Hoppa till sidans innehåll

I natt släpps Hittaut digitalt!

08 APR 2020 17:03
Eftersom Coronaviruset begränsar oss och att Hittaut är en aktivitet som man kan göra själv el. med en vän - när man vill, har projektetgruppen beslutat att göra ett försläpp och öppna upp Hittaut-säsongen på Gotland tre veckor tidigare än planerat.
  • Skapad: 08 APR 2020 17:03

Hittaut är en populär form av fysisk aktivitet, öppen för alla dygnet runt. Du letar checkpoints i din omgivning. Checkpoints är gps koordinerade, så du kan via mobilen eller kartan leta dig fram. Hittaut arrangeras av Gotlands Orienteringsförbund i samarbete med orienteringsföreningarna. Redan vid midnatt kommer Hittaut Gotland kunna ses digitalt!

Gå in på hemsidan där du också kan skapa ett konto. Via ditt konto kan du om du vill sedan ladda upp bokstaven för den checkpoint du tagit. Utmana dina vänner, var med i utlottning av priser, njut av fin motion och hitta nya stråk för promenaden, joggingturen eller bara njut av omgivningen! Alla kan delta utifrån sina förutsättningar, dygnet runt under säsongen. Hittaut är gratis och arrangeras av orienteringsföreningarna på Gotland. Du kan också ladda ner appen Hittaut via Google play eller App store.

Den 30 april kommer sedan papperskartan i brevlådan till de allra flesta hushåll och företag på Gotland.

Hittaut fungerar så här: I mitten av varje ring på kartan finns en checkpoint. Den är markerad i terrängen med en aluminiumstolpe eller plastbricka med rosa hittautdekal. Till din hjälp har du en checkpointsbeskrivning som anger vad du ska leta efter för föremål, tex stenen, gropen, branten, lyktstolpen, stakethörnet. Beskrivningen finns i en tabell på papperskartan och dyker upp när du klickar på en checkpoint i kartvyn på hemsidan eller i appen.


Hittaut, hitta rätt - motion på bästa sätt!
Välkomna!

Skribent: Anna Samelius
E-post: Adressen Gömd

like_us_on_facebook

Orientera på Gotland

 

EventorBanner178x42_3
 

Logo Naturpasset

 
 

 

Postadress:
Visborgs OK
Box 1245
62123 Visby

Besöksadress:
Follingbo Stora Vede 385
62191 Visby

Kontakt:
Tel: 0702428433
E-post: This is a mailto link

Se all info