Hoppa till sidans innehåll

Tove Rönnbäck, Visborgs OK springer ungdomsmästerskap i Rumänien

27 MAJ 2015 09:11
I trakterna kring Cluj Napoca, Transsylvaniens största stad, ska det orienteras i sommar och Sverige skickar åtta talangfulla löpare till EYOC, European Youth Orienteering Championships.
  • Uppdaterad: 27 MAJ 2015 09:15

Sverige väljer liksom tidigare år att delta enbart i den äldre klassen, den för 18-åringar och Tove Rönnbäck, Visborgs OK är en av de fyra tjejerna, som är uttagna för att representera Sverige.

”Vi skickar en väldigt spännande och talangfull trupp där alla visat framfötterna under våren. De har gjort fantastiska insatser i Swedish League”, säger förbundskapten Susanne Wiklund Björk,

”Målet, berättar hon, går inte att formulera i antal medaljer eller liknande. Här handlar det enbart om att skaffa sig erfarenheter. Det är löpare alldeles i starten av sina karriärer och detta blir en jättebra resa. De ska samla erfarenheter för framtiden. Resultatmål kommer senare i livet.”

Det som väntar i Rumänien är värme och en starkt kuperad terräng. ”Det blir en häftig utmaning i en spännande terräng. Och det här med björnarna och Dracula är ju en liten krydda. Jag hade vampyrskräck när jag var yngre, men det har som tur var lagt sig”, säger förbundskaptenen.

Programmet i Rumänien ser ut på följande vis: 26/6: Lång 27/6: Stafett 28/6: Sprint

/ Björn Fransson

Länk till nyheten på orientering.se: De får chansen på EYOC i Rumänien

Skribent: Björn Fransson
E-post: This is a mailto link

like_us_on_facebook

Orientera på Gotland

 

EventorBanner178x42_3
 

Logo Naturpasset

 
 

 

Postadress:
Visborgs OK
Box 1245
62123 Visby

Besöksadress:
Follingbo Stora Vede 385
62191 Visby

Kontakt:
Tel: 0702428433
E-post: This is a mailto link

Se all info