Hoppa till sidans innehåll

Sprint dagen innan GM

25 JUN 2013 11:10
Visborgs OK:s juniorer tillsammans med övriga Gotlands juniorer arrangerar träningstävling i sprint dagen innan GM
  • Uppdaterad: 04 AUG 2013 17:59

Fredagen den 16 augusti kommer våra juniorer med ledning av Emma Lindgren arrangera en träningstävling i sprint i Fårösund. Våra juniorer hade för ett par vintrar sedan ett projekt där de lärde sig grunderna i hur man arrangerar en tävling. Nu kommer det att bli skarpt läge för dessa juniorer när ca. 400 ungdomar, deras ledare och andra intresserade orienterare kommer delta i sprintträningstävlingen i Fårösund dagen innan GM avgörs på Fårö.

Våra juniorer kommer ansvar för hela arrangemanget, med stöd av experter för de olika områdena start, mål och sekreteriat. Leif Andersson, Ingela Uddin-Westfält och Stefan Hellström utgör experterna och jag (Anna Samelius) kommer att hålla ihop hela projektet.

Juniorerna kommer att samlas tillsamman med mig i helgrupp, men kommer även ha utbildning med sina experter för respektive ansvarsområde. Banläggare och bankontrollant är redan utbildade av Rolf Malmros under våren. Övriga kommer att utbildas i sommar då vi har förmånen att ha våra fastlandsgymnasister hemma under sommaren!

Detta är ett viktigt projekt, både med hänseende till våra juniorer som bör få lära sig alla områden inom vår idrott för att sedan välja det område de vill utvecklas inom. Men det är även viktigt för föreningen, som behöver utbilda nya arrangörer för framtida tävlingar.

Projektet stöds till viss del av Idrottslyftsmedel från Svenska orienteringsförbundet.

Jag är stolt över att få vara en del av juniorernas projekt och ett stöd till dem!

Anna Samelius

Skribent: Jerker Drottenmyr
E-post: This is a mailto link

like_us_on_facebook

Orientera på Gotland

 

EventorBanner178x42_3
 

Logo Naturpasset

 
 

 

Postadress:
Visborgs OK
Box 1245
62123 Visby

Besöksadress:
Follingbo Stora Vede 385
62191 Visby

Kontakt:
Tel: 0702428433
E-post: This is a mailto link

Se all info