Hoppa till sidans innehåll

Nyttig tränings- och tävlingsresa i Skåne och Blekinge

07 APR 2015 18:07
Över påsk var vi på tränings- och tävlingsresa med VOK:s ungdomar i Skåne och Blekinge.
  • Skapad: 07 APR 2015 18:07

På förmiddagarna tävlade vi och på eftermiddagarna tränade vi teknik i Skåneterräng, så att våra ungdomar är väl förberedda för sommarens Götlandsmästerskap i Skåne och att våra två Gotlandsjuniorer, Tove och Amadeus fick förbereda sig för nästa lördags Ultralång SM, som går vid Rävetofta i Skåne. Fredag och lördag utmanades vi i Göingeskogarna och söndag-måndag vid Rödeby i Blekinge. Två helt olika terrängtyper, som erbjöd utmanande orientering i tuff terräng. Våra ungdomar hanterade svårigheterna mycket bra och redan på första individuella tävlingen på lördagen, så kom Tove Rönnbäck 2:a i D21E och Amadeus Hansson 2:a i H21E – två 18åringar med framtiden för sig!

IMG_4887 - version 2

IMG_4927 - version 2

 

På måndagen avslutade några av våra ungdomar fantastiskt fint, där Tove blev 3:a i D21, bara slagen av Nadiya Volynska, med ca 4min, trots en bom mot slutet. Albin Rieem-Lindgren avslutade helgen med ett topplopp och vann H14 i stor stil! Amadeus gjorde två fina lopp i Blekinge i H21 och med tanke på vilka topplöpare både Tove och Amadeus fick möta, så ser vi framemot att få följa dessa två juniorer kommande år! Alla gjorde fantastiska insatser under dessa dagar och utmanande både sig själva och sin orienteringsteknik till nya nivåer! Jag är imponerad av vårt orienteringsungdomsgäng! Vi ska vara stolta över hur tekniskt duktiga våra ungdomar är! Att öka mängden löpträning när man blir äldre är enklare än att lära in teknik, så jag tror vi av dessa ungdomar kommer få se några som i övre tonåren vill satsa, precis som vi nu ser Tove och Amadeus satsa. Då kommer de yngre ungdomarna vara väl förberedda för orienteringstekniskt utmanande banor och med vårens kommande tränings- och tävlingsresor till både Sundsvall, Stockholm och en annan del av Blekinge hoppas jag vi ledare erbjuder dem ännu mer teknikutveckling i okänd terrängtyp!

Alice Olsson gjorde comeback i orientering i Skåne! Jätteroligt att ha Alice med på läger igen! Hon gjorde även en strålande insats i Göingefejden Trailrun 10km på lördagen och jag tror Alice hittat en ny tränings- och tävlingsform som passar som handen i handsken!

Till sist vill jag tacka FK Göingarna som fixade träningar till oss och erbjöd oss deras nyrenoverade stuga som logi! Det pratades mycket om att ta med sig deras stuga hem… Jag vill även lyfta Jerker Drottenmyr för hans envishet och kämparglöd – att aldrig ge upp leder tillslut till framgång! Jag tror han lärt sig av våra envisa kämpar till ungdomar!

IMG_4931IMG_4937IMG_4938

/Anna

IMG_4891

Skribent: Jerker Drottenmyr
E-post: This is a mailto link

like_us_on_facebook

Orientera på Gotland

 

EventorBanner178x42_3
 

Logo Naturpasset

 
 

 

Postadress:
Visborgs OK
Box 1245
62123 Visby

Besöksadress:
Follingbo Stora Vede 385
62191 Visby

Kontakt:
Tel: 0702428433
E-post: This is a mailto link

Se all info