Hoppa till sidans innehåll

Naturpasset och Fotopasset 2015

28 APR 2015 10:18
Naturpasset och Fotopasset 2015
Den 1 maj börjar försäljningen av två nya Naturpass.
  • Uppdaterad: 06 MAJ 2015 10:02

I år finns det ett vanligt Naturpass med utsatta skärmar/burkar i närområdet runt Galgberget, norr om Visby. Det är med andra ord på ett helt nytt område! Det gäller att med hjälp av en karta med 30 kontrollringar hitta lika många rödvita burkar. På burkarna finns varje rings nummer och två bokstäver, som du skall notera på det medföljande stämpelkortet.

Alla kontrollerna behöver inte tas samtidigt. Du kan ta dem i den ordning du vill och när du vill. Du har till den 1 november på dig att skicka in ditt resultat till www.naturpasset.se . Precis som vid Fotopasset nedan kan du då vinna fina priser från Svenska Orienteringsförbundet och förstås också lokala priser. Priserna lottas ut och vinnarna presenteras på Naturpassets hemsida omkring 1 december. De deltagare som vinner lokala priser kontaktas per mail och resultatet av utlottningen presenteras i början av december på www.visborgsok.se .

Det andra naturpasset är ett Fotopass i Visby innerstad med namnet ”Orientering i konsten” – ett spännande samarbetsprojekt med Gotlands Konstmuseum. Här skall du med hjälp av karta och bilder leta efter offentlig konst, som du kanske bara tidigare gått förbi. Med i paketet finns också korta informativa texter kring varje bild eller konstföremål. En spännande vandring i Visby innerstad utlovas!

Fotopasset kommer att finnas till försäljning på Gotlands Konstmuseum och båda passen finns i Brödboden på Södertorg, i VOK-stugan, på ICA Visborg och på ICA Kometen på Lummelundsväg. Priset är 80 kr per paket per Naturpass. Vill du köpa 10 paket till ditt företag eller till din skolklass kostar det 600 kr.

Både Naturpasset och Fotopasset går naturligtvis också att beställa från mig via This is a mailto link eller Gunnel Fransson, tfn: 076-8043743.

Trevlig sommar önskar Gunnel

Skribent: Jerker Drottenmyr
E-post: This is a mailto link

like_us_on_facebook

Orientera på Gotland

 

EventorBanner178x42_3
 

Logo Naturpasset

 
 

 

Postadress:
Visborgs OK
Box 1245
62123 Visby

Besöksadress:
Follingbo Stora Vede 385
62191 Visby

Kontakt:
Tel: 0702428433
E-post: This is a mailto link

Se all info