Hoppa till sidans innehåll

Mediainformation från Visborgs Orienteringsklubb

01 JUL 2015 22:47
Välkommen att fritt använda uppgifterna nedan till era artiklar.
Med vänliga hälsningar från Björn Fransson, informationsansvarig i Visborgs OK
Tel 0498-26 45 68, Mobil: 070-36 49 343. E-mail: This is a mailto link
  • Skapad: 01 JUL 2015 22:47

Vill ni ha hjälp med någonting på Fårö, så kan ni söka upp mig på arenan, där jag finns i eller omkring Info-tältet. Det går också bra att maila eller ringa.

 

1386 anmälda till orienteringstävlingen ”3-dagars” på Fårö

Tisdag-torsdag den 7-9 juli, är det åter Visborgs OK:s tur att arrangera den årligen återkommande orienteringstävlingen ”3-dagars på Gotland”. I år avgörs tävlingarna på Fårö, på det nyrenoverade kartblad som har fått namnet ”Ulla Hau”. I terrängbeskrivningen har arrangörerna skrivit att det här finns skogsmark med sammanhängande stigar och att det finns ett flertal skogsbevuxna sankmarker i området. Självklart kommer bansträckningarna också att föra löparna in på tungsprungna sanddyner.

 

Som vanligt är det stort fastländskt deltagande bland de nära 1400 föranmälda. Som framgår av namnet är 3-dagars en tredagarstävling, där allting avgörs genom en så kallad jaktstart sista dagen, torsdagen. Detta innebär att den som har den sammanlagda ledningen i varje klass efter de två första dagarna går ut först och att övriga i klassen startar så långt efter som de är. I de flesta klasserna brukar det bli en hård kamp ända in i mål.

 

Som jämförelse kan vi berätta att Fårö har 498 bofasta invånare. Startfälten kommer med direktanmälningarna därmed att innehålla tre gånger så många människor, som springer en tävling varje dag i dagarna tre = cirka 5000 starter!

 

Visborgs har engagerat cirka 100 funktionärer för att få hela arrangemanget att fungera så bra som möjligt. Det är nämligen vad de tävlande förväntar sig. Gotland har ett mycket gott rykte som arrangörer av stora tävlingar och det är säkert därför som de kommer tillbaka år efter åt i allt större skaror. 

 

Tove Rönnbäck

I startlistan, som finns publicerad på Eventor, http://eventor.orientering.se/Events/Show/ , framgår det att det är gott om orienterare ur den yppersta Sverigeeliten som är anmälda. Visborgs OK:s nyaste stjärnskott, nyss hemkommen från Rumänien, Tove Rönnbäck, återfinner vi i klass D18E. Hon får nog anses som favorit till att vinna klassen, eftersom huvudkonkurrenterna på Sverigelistan, där Tove just nu ligger tvåa, inte kommer till Fårö

 

I H21E finns det en klar favorit, nämligen sverigetvåan Rassmus Andersson, OK Linné. Det är för övrigt gott om Linnélöpare på startlistan, precis som det brukar vara på 3-dagars. I D21E finns det två löpare, som är på ”Top 10”-listan i Sverige, nämligen sverigefemman Elin Hemmyr-Skantze från Järla IF och sverigesexan Helena Karlsson från IFK Lidingö.

 

Tävlingsledare är Ing-Marie Bergman, mobil 0730-709650. Huvudansvarig för banläggningen är Rolf Malmros, mobil 0739-136369.

 

Arenan, som är samma alla tre dagarna, ligger nära Holmuddens fyr (GPS-koordinater: N 57° 57.5828', E 19° 20.8608'). Media har möjligheter att parkera på funktionärsparkeringen, som är så nära arenan som det är möjligt. Jag kommer att finnas i eller i närheten av Informationstältet, där ni gärna får ta kontakt med mig.

 

Det blir något av en jubileumstävling för Visborgs Orienteringsklubb, som i år fyller hela 70 år. Detta kommer dock att firas i september, när vi ”pustat ut” efter sommarens ansträngande arrangerande och tävlande. Till jubileet återkommer vi med en mediarelease.

 

Hjärtligt välkomna till 3-dagars på Fårö, hälsar tävlingsledningen

och

Björn Fransson, informations- och mediaansvarig i Visborgs OK

 

Skribent: Stig Dahl
Epost: This is a mailto link

Orientera på Gotland

idrottens_215x175

Postadress:
Visborgs OK
Box 1245
62123 Visby

Besöksadress:
Follingbo Stora Vede 385
62191 Visby

Kontakt:
Tel: 0702428433
E-post: This is a mailto link

Se all info