Hoppa till sidans innehåll

Information och planering


Projekt Unga ledare inom klubbens verksamheter

 

Jag har sökt nya pengar från Idrottslyftet för ett projekt för unga ledare även denna vinter. Projektet går ut på att ge våra ungdomar i åldern 13-17 år, som har sprungit orientering under en längre tid, en utbildning i ”hur man arrangerar en tävling” och allt vad det innebär, samt orienteringsteknik. En hel del av det som ungdomarna efterfrågade efter förra vintern och vårens unga ledare projekt.

 

För mig som ledare känns det viktigt att erbjuda ungdomarna utbildning och stärka dem i deras roll inom idrotten. Jag vill visa att det finns många roller inom idrotten, inte bara att tävla. Inom orientering behövs bra banläggare, kartritare, arrangörer av tävlingar, ledare för barn, ungdom, vuxen och elit samt styrelsepersoner och andra roller. Jag tror och hoppas att detta projekt även är något de kan dra nytta av utanför själva idrottandet.

 

Projektet kommer att genomföras under vintern/våren och delar av sommaren. Ungdomarna kommer, med stöd av några av oss vuxna, planera och genomföra en tävling. För att få våra ungdomar att känna sig delaktiga i vår verksamhet kommer ungdomsledarna, tävlings- och träningskommittén inbjudas till en mentorutbildning i samarbete med SISU. Detta för att ge ungdomarna möjlighet att utvecklas efter projektets slut. Projektet kommer att utvärderas tillsammans med ungdomarna under hösten.

 

Det är 17 ungdomar som deltar i projektet, varav 5 ungdomar från Gotlands Bro OK och Hansa-Hoburg. Jag ser det som viktigt att stötta orienteringsungdomarna på Gotland för fortsatt utveckling av orienteringen. Dessa 5 ungdomar är ensamma i sin ålder inom respektive klubb.

 

Som en uppmuntran och inspiration till deras egen tävling kommer alla som gått projektet resa tillsammans till fastlandet – troligen till OK Orions sprinthelg den 12-13 juni! Där är det individuell sprint på lördagen och stafettsprint på söndagen.

 

Jag hoppas det ska bli givande för ungdomarna en lång tid framöver och att de som vill får vara med i klubbarnas planering och genomförande av träningar och tävlingar framöver!

 

Anna Samelius

 

Uppdaterad: 21 FEB 2010 11:37 Skribent: Anna Samelius

like_us_on_facebook

Orientera på Gotland

 

EventorBanner178x42_3
 

Logo Naturpasset

 
 

 

Postadress:
Visborgs OK
Box 1245
62123 Visby

Besöksadress:
Follingbo Stora Vede 385
62191 Visby

Kontakt:
Tel: 0702428433
E-post: This is a mailto link

Se all info