Hoppa till sidans innehåll

Artikel 6


 

I huvudet på ordföranden Ingela

 

Jag får en liten stund över i vardagen ombord på ett morgonflyg mellan Malmö och Bromma. Har i dagarna varit på utbildning och certifiering i ITIL. För många är det mycket abstrakt, med det handlar om att systematisera IT-arbete och tjänster och jobba efter goda exempel som stöd. 

 

Om jag nu försöker mig på att översätta det i arbetet inom VOK, som inte alls har något IT- stöd, väldigt lite i alla fall, men som jobbar mycket med tjänster, så hittar jag en hel del kopplingar. Till exempel så är det viktigt, innan man ska genomföra några nya ”tjänster”, att tänka till om ”varför” innan vi tänker på ”hur”. Vi kan ofta i vår iver att hitta på något nytt, glömma varför vi ska göra det och hur det ska bli ett värde för kunden. Kunden är den som använder våra tjänster och vi måste tänka på vad de är villiga att betala för dessa. 

 

För även vi som förening måste få täckning för våra kostnader. Genom att använda oss av goda exempel tar vi lärdom av de gamle och vise inom föreningen. Vi skriver utvärderingar efter evenemang, som sparas inför kommande år, t ex efter Enduro och 3-dagars. Detta är föredömligt och känns jättebra. 

 

En utmaning för VOK framöver är att följa upp den omorganisation, som vi gjorde. Det var det första uppdraget jag fick från årsmötet, då jag tillträdde som ordförande. Lyckades vi med att nå det mål, som var orsaken till förändringen? Och målet, är det någon som kommer ihåg det? Jo, att vi skulle bli mer effektiva och minska klyftorna mellan sommar och vinteraktiviteterna. Vi skulle hjälpas år inom kommittéerna Ungdom, Träning, Tävling och Anläggning med både orientering och skidor. Har vi gjort det? 

 

Andra utmaningar som jag lämnar vidare till nästkommande ordförande är att fortsätta arbetet med att finna nya och bibehålla de möjligheter till inkomster som VOK behöver för att kunna bedriva den verksamhet vi har idag. Lyckas vi inte, kommer vi att bli tvungna att dra ner på något. Alla vill ju givetvis behålla och kanske utöka verksamheten, men då krävs det att hitta fler förmågor som orkar ge sin fritid till andra.

 

Jag vill också påminna dig som medlem att hjälpa/tipsa valberedningen om vem som du vill ha som ordförande efter mig. Det är den 27.e januari som du bestämmer, på årsmötet, vilka du vill ska företräda VOK och dina intressen.

 

Jag önskar alla en GOD JUL och hoppas att snön ligger kvar, så vi kan ses ute i skidspåren. Tack alla trevliga, go’a och glada vänner för fina insatser och ett GOTT NYTT ÅR, ett år då vi har många roliga utmaningar att genomföra.

 

Ingela Westfält-Uddin

 

Uppdaterad: 19 DEC 2012 11:46

like_us_on_facebook

Orientera på Gotland

 

EventorBanner178x42_3
 

Logo Naturpasset

 
 

 

Postadress:
Visborgs OK
Box 1245
62123 Visby

Besöksadress:
Follingbo Stora Vede 385
62191 Visby

Kontakt:
Tel: 0702428433
E-post: This is a mailto link

Se all info