Hoppa till sidans innehåll

I Huvudet på ordförande artikel 4


Nytt år nya möjligheter

Oj vad tiden rusar iväg. Snön kom i slutet av januari och nu är den redan försvunnen igen. Jag hade nästat börjat tvivla att vi skulle få någon vit vinter men jag blev bönhörd :-)

Innan snön försvann hann vi med att både ha DM tävlingar och Vasalopp för de minsta åkarna. Många är nu i Dalarna och testar om den träning vi kunnat erbjuda i våra spår, räckt till för att klara sig runt på tjejvasa, kortvasa, halvvasa, öppet spår och det stora Vasaloppet. Själv har jag mig inte vågat på den utmaningen, vi får se om jag någon vinter känner mig tillräckligt förberedd för att testa. Vi har också haft en grupp ungdomar iväg på tävlingar på fastlandet, som ni kan läsa mera om på ungdomskommitténs hemsida.

Tanken är att vi ska bli ännu bättre på att lägga ut aktuell information på vår hemsida, Visborgsok.se. Varje kommittén ska själv få ta ansvar med hjälp av informationsansvarig i klubben. Jag tror att genom att nyttja denna informationskanal så kan intresserade lättare uppdatera sig på vad som händer i klubben och ta del av detta.

Jag blev i slutet av januari omvald till ordförande för klubben ett år till. Jag tackar för förtroendet. Förra året valde ni ju ”grisen i säcken”, detta år visste ni lite bättre vad det var för person som valdes in i styrelsen. Jag är jätteglad att arbeta i en så duktig styrelse med kommittéer som känner ansvar för sina områden. Vi startar ju nu med en nyordning som är ett resultat av den organisationsöversyn som vi hade under fjolåret. Och jag tror att med aktuella uppdragsbeskrivningar så ska det bli bra. Har något fallit mellan stolarna får vi gemensamt se till att vi plockar upp det och genomför det på ett bra sätt.

Den 11:e mars kör vi tjejmilen, troligtvis har inte snön kommit tillbaka, så då tar vi det med skor istället för skidor. Det tillhör att kunna vara flexibel när vi har så korta vintrar. Att vi är flexibla och på hugget visade Rolf Malmros redan i lördags, då snön knappt försvunnit så fanns det möjlighet till att springa orientering på en nylagd träningsbana. Jag är imponerad. I väntan på att det ska torka upp lite i skogen, så pågår det planering inför kommande säsong och även inför 2013. Då har vi minst två större arrangemang som är viktiga för att vi ska hålla klubbens ekonomi på rull. Det är ju som de som var på årsmötet i januari känner till inte lika många inkomster under 2012 vilket kan bidra till att vi kan få hålla nere våra utgifter detta år. Jag hoppas att alla medlemmar som har idéer om hur man kan dra in inkomster och vill hjälpa till med det, flagga upp det. Gärna via mail eller genom samtal till mig eller någon annan i styrelsen.

Nu tackar jag för ditt intresse för denna gång. Ha de gott och njut av ljuset och fågelsången som så smått börjar höras när man lyssnar lite extra när man hämtar morgontidningen.

Uppdaterad: 03 MAR 2012 09:22 Skribent: Jerker Drottenmyr

like_us_on_facebook

Orientera på Gotland

 

EventorBanner178x42_3
 

Logo Naturpasset

 
 

 

Postadress:
Visborgs OK
Box 1245
62123 Visby

Besöksadress:
Follingbo Stora Vede 385
62191 Visby

Kontakt:
Tel: 0702428433
E-post: This is a mailto link

Se all info