Hoppa till sidans innehåll

Artikel 1


 

Just nu sitter jag på Gotlandsbåten på väg till fastlandet, vilket jag gjort otaliga gånger med olika idrottande ungdomar. Denna gång är det helt privat, ska förlusta mig i Stockholm. Men på båten finns det också med andra människor som använder mycket av sin tid vid VOK-stugan. De ska ha en aktiv helg med att vandra och några ska upp på ett skidevent. Vintern närmar sig….. 

Förra helgen tillbringade jag också tid på transporten mellan Gotland och fastlandet, denna gång på den södergående turen. Då var det ungdomar och ledare, som skulle på Ungdoms-SM i orientering, med på resan.

 

VOK är en fantastisk klubb, med tanke på den breda och stora medlemsmassan. Åldrar från under året till över 80 år. Mer eller mindre aktiva, vilket är tjusningen. Det finns något för alla, om man vill och kan. 

För att göra detta möjligt krävs det engagerade människor. Vi håller just nu på att titta över vår organisation och de ansvarsområden som de olika kommittéerna har. De senaste snörika vintrarna har satt sina spår. Organisationen har inte riktigt varit anpassad för lika stor verksamhet på vintern som sommaren. Numera har vi ingen direkt lågsäsong i föreningen utan det rullar på under hela året. Det innebär också att vi måste få flera att jobba med olika uppdrag. Många bäckar små, är det som bildar en stor å. Det finns en uppgift för alla.

 

Om du varit ute vid VOK-stugan efter sommaren så har du säkert sett att det händer saker på östra delen. Vi har grävt och gjort en grund för ett förråd som jag hoppas ska hinna få tak innan snön kommer. Här ska vi kunna få plats med traktor, snökanoner m m.

 

På tisdagskvällarna är det verkligen full fart vid stugan. Orienteringsträning för alla åldrar och soppa serveras efteråt. Detta förutsätter att vi har tränare, banläggare och soppkokare och personer som planerar detta. Det är viktigt att komma ihåg att inget sköter sig självt.

 

I somras var jag ute en helg vid VOK-stugan. Det regnade mycket i somras och parkeringen svämmade över. Vattnet inne i duschhuset fungerade inte. Två telefonsamtal, sedan fick vi ordning på det. Trots semestertid, tack vare engagerade medlemmar. 

3-dagars i orientering i Juli. Ett viktigt evenemang för att kunna få inkomster till klubben för verksamheten. Ca 60-70 funktionärer som ställde upp på sin lediga tid. Tack!

 

Snart är det dags för årets andra stora evenemang, som är en grundpelare för vår budget, Endurot. Här går det år mycket manskraft (och kvinnokraft ;-). Med planering, uppbyggnad, försäljning m m. 

Endurot har växt. Tävlingarna startar redan på fredagen med ungdomar, vilket innebär att vi behöver ha bemanning vid försäljningen både fredag och lördag. Vi har ofta trogna medlemmar som återkommer år efter år, men vi behöver nya händer också. Jag uppmanar alla medlemmar som kan hel eller halv dag, fredag, lördag den 4-5 november att anmäla sitt intresse för att hjälpa till. Gör det genom mail till This is a mailto link så förmedlas det vidare till ansvarig planerare.

 

Nu får det räcka för denna gång. Det blev lite längre än jag planerade. Men det var ju första brevet och många tankar som skulle förmedlas.

 

Ha det gott tills nästa gång.

 

Ingela Westfält-Uddin

Ordförande Visborgs OK

 

 

Uppdaterad: 28 SEP 2011 18:10

like_us_on_facebook

Orientera på Gotland

 

EventorBanner178x42_3
 

Logo Naturpasset

 
 

 

Postadress:
Visborgs OK
Box 1245
62123 Visby

Besöksadress:
Follingbo Stora Vede 385
62191 Visby

Kontakt:
Tel: 0702428433
E-post: This is a mailto link

Se all info